This page last changed on Mar 16, 2013 by guillaume.

Hello,

After installing open remote package on a synology NAS (PC LOAD LETTER package), I can access the Controller and sync with the designer. I can also start the Open Remote Web Console. Unfortunately, when trying to connect to the controller, I get the following message:

Controller Error!
Controller <URL> can't be reached.
Make sure controller is running and if it is secured, check that your browser supports HTML5 CORS.

I checked the catalina logs and noticed the following exception:

SEVERE OpenRemote.Controller.runtime.sensors: Implementation error in protocol handler <null> : null
java.lang.NullPointerException
at org.openremote.controller.protocol.knx.ApplicationProtocolDataUnit.getProtocolDataUnit(ApplicationProtocolDataUnit.java:616)
at org.openremote.controller.protocol.knx.KNXCommand.getCEMIFrame(KNXCommand.java:513)
at org.openremote.controller.protocol.knx.KNXCommand.toString(KNXCommand.java:276)
at java.lang.String.valueOf(String.java:2826)
at java.lang.StringBuilder.append(StringBuilder.java:115)
at org.openremote.controller.protocol.knx.GroupValueRead.read(GroupValueRead.java:134)
at org.openremote.controller.model.sensor.Sensor$DeviceReader.read(Sensor.java:682)
at org.openremote.controller.model.sensor.Sensor$DeviceReader.run(Sensor.java:608)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)

Looking at the KNX logs, it seems that OpenRemote is connecting fine to my KNX IP gateway...

Can you please help?

Thanks!

Gui

Which version of synology are you using?
If you're running the latest 4.2 firmware, I would recommend to install the synology packages for java and tomcat instead of the custom pc loader package. I'm not sure this custom package is still uptodate.
you'll benefit from a full control of your install and be able to deploy the latest OR controller.
Regards

Posted by yannph at Mar 17, 2013 09:50

FYI: The PC LOAD LETTER Synology package has been updated to the latest 4.2 firmware
Pieter

Posted by pz1 at Mar 17, 2013 10:02

Did you check the Synology Howto pages on this site?

Posted by pz1 at Mar 17, 2013 10:05

That was my mistake. I forgot to change the port # in the Designer to the one used on the Synology (18581).

It works now. Thanks for your help!

Posted by guillaume at Mar 17, 2013 19:11
Document generated by Confluence on Jun 05, 2016 09:32